18 grondgebonden huurwoningen te Waalwijk

Plaats: Waalwijk
Opdrachtgever: Marwijmo Vastgoed te Velp
Architect: Molenaar & Bol & Van Dillen architecten te Vught
Startdatum: Mei 2016
Oplevering: November 2016
Uitvoering: Van der Heijden bouwbedrijf b.v.
Bruto oppervlak: 2.388 m2
 

Omschrijving:

Binnen het plan Landgoed Driessen in Waalwijk worden achttien  eengezinshuurwoningen gerealiseerd. Om invulling te geven aan de huidige behoefte is er een mix van drie verschillende ontwerpstijlen ontwikkeld.

De diversiteit binnen dit plan uit zich in de plattegronden, oppervlaktes, vormgeving en de afwisseling in woonlagen. Zo genieten de buitenste hoekwoningen van dit plan van een volledig tweede verdieping, voorzien van een plat dak. Zes van de achttien woningen hebben een uitbouw c.q. dakkapel ter plaatse van de voorgevel. In de architectuur is rekening gehouden met twee verschillende gevelstenen in combinatie met een houten verticale gevelbekleding en hebben alle tussenwoningen keramische daken.

Daarbij worden alle woningen voorzien van een prefab houten buitenberging in hun achtertuin voor nog meer ruimte! Om naast passende woonruimte ook aan de snel groeiende behoefte aan huurwoningen te kunnen voldoen, bestaan de woningen uit een dragende constructie van prefab betonwanden in combinatie van betonnen systeemvloeren. Deze toepassing zorgt voor een korte bouwtijd.

 


De voordelen van Fairhomes

Totaaloplossing

Onderzoek + investering
+ ontwikkeling + bouw + beheer.

Korte bouwtijd

60 dagen.
Efficiënt werken zit in ons DNA.

Minimale kosten

Conceptueel bouwen
bespaart kosten.

Duurzaam

Nul-op-de-meter
of een EPC van 0.